- İstavder - http://www.istavder.com -

Türkiye Tavla Ligi Kuralları

Yazıyı yazan admin üzerine 25 Ocak 2013 @ 10:01 içinde Türkiye Tavla Ligi Kuralları | 1 Comment

[1]

TÜM LİGLERİMİZ İÇİN http://www.tavla.org.tr/ligler.php?il=1 [2]

[2]

2017 İSTAVDER LİG SİSTEMİ VE KURALLARI. www.tavla.org.tr

Sonuçlanan maçların neticeleri ve güncel puan durumları www.tavla.org.tr [3] den duyurulacaktır.İstavderLiglerinde yapılan tüm maçlar Türkiye Tavla Ligi Rating Sistemine dâhil olacaktır.

İstanbul Ligine kayıt olmak için Niyazi GENÇ niyazi@istavder.com [4] Tel: 05336666280

1-ÖNCELİKLİ VE DEĞİŞMEZ KURAL:

İstavderLiglerinin  ÖNCELİKLİ KURALI SPORTMENLİK ve CENTİLMENLİKTİR. Sportmenlik ve Centilmenlik dışı hareket eden oyuncular bir kez sözlü veya yazılı olarak ihtar edilirler. Bir kez ihtar aldığı halde aynı olumsuz davranışlarını devam ettiren oyuncu ikinci kez uyarılmadan direkt olarak liglerden ihraç edilir. Hükmen Mağlubiyet almak Sportmenlik dışı bir davranıştır. Hükmen Mağlubiyet alan oyuncu uyarı ve ihtar verilmeden açıklama yapılmasına gerek olmadan liglerden ihraç edilebilir.

2- KATILIM ÜCRETİ VE SEZON ÖDÜLLERİ:

İstavder Lig 2017 Sezon  Ücreti 125 TL dir. Asia City Hotel de yapılacak toplantılara katılan oyuncuların her bir toplantıda 30 TL lik yiyecek içecek fişi alması zorunludur.

Biriken Puan Sistemli İstavder Liginde katılımcı sayısına göre her sezonun ikinci haftasında dereceye girecek oyunculara verilecek hediye puanlar duyurulacaktır.

Her sezon kayıt olan oyuncu sayısına göre  maksimum 16 kişilik gruplar düzenlenecek tüm oyuncular üst grup alt grup olmadan eşit seviyede mücadele edeceklerdir. Gruplardaki kişi sayısı dikkate alınarak ilk 4 sırayı alan oyuncular ya da ilk 5 sırayı alan oyuncular (2.hafta toplantısında direktör tarafından kaç oyuncunun Playoff da oynayacağı duyurulacaktır) sezon playoffunda oynamaya hak kazanırlar.

Gruplarında ilk 2 sırayı alan oyuncular sezon playofflarına 0(sıfır) mağlubiyet ile başlarken 3.ve 4. Sırayı alan oyuncular 1(bir) mağlubiyet ile başlarlar. 5.sırayı alan oyuncu sezon playoff unda oynaması durumunda 2(iki) mağlubiyet ile başlar.

Sezonda tüm maçlarını tamamlayarak hükmen mağlubiyet almamış olan oyuncular bir sonraki sezona kayıt yaptırdıklarında Ahşap FMGAMMON vido Küpü ile ödüllendirilirler. Hükmen Mağlubiyet Centilmenlik dışı hareket olarak kabul edililr. Hükmen Mağlubiyet alan oyuncu bir sonraki sezona kabul edilmeyeceği gibi  İstavder turnuvalarından da ihraç edilebilirler!

3-SEZON SÜRELERİ ve BARAJ HAFTALARI

İstavder Ligleri 4 hafta sonu (aksi belirtilmedikçe Pazar günleri) yapılacak toplantılar ile normal sezon tamamlanır. Dört hafta sonunda Playoffa kalarak sezon şampiyonu olma mücadelesi gösterecek oyuncuların yer alacağı Playoff toplantısı yapılır. Sezon toplantı tarihleri ve playoff tarihi sezonun ilk toplantısında direktör tarafından duyurulur.

İlk İki Hafta Maç yapmayan oyuncular sistemden çıkarılır.

Üçüncü hafta toplantısına kadar maçların %50 sini tamamlamayan oyuncular sistemden çıkarılır. Bu oyuncular tüm maçlardan hükmen mağlubiyet alır.

Maçların %50sini tamamladıktan sonra diğer maçlarına devam etmeyen oyuncu kalan maçlardan hükmen mağlubiyet alırken yaptığı maçlardaki sonuçlar geçerli kabul edilir.

Bir oyuncunun son hafta toplantıya katılabilmesi için geriye maksimum 4 maçının kalmış olması gerekmektedir. Son hafta maç saatleri önceden programlanarak oyunculara maç saati bildirilir. Maç saatinde hazır olmayan oyuncunun saati çalıştırılır.

Üçüncü hafta toplantısından önce hafta arası  ve

Dördüncü (son hafta) toplantısından önce hafta arası ek toplantılar düzenlenerek eksik maçı olan oyuncuların maçlarını tamamlaması sağlanır.

Baraj kurallarından fayda sağlamak için baraj sıkıntısı olan oyuncularla maç yapmak istemeyen, bu kural sayesinde menfaat sağlamaya çalışan oyuncular liglere tekrar kabul edilmezler.

4-HÜKMEN MAĞLUBİYETLER:

Hükmen mağlubiyet alan oyuncular bir sonraki sezon lige kabul edilmezler.  Aynı oyuncu ilerleyen sezonlarda tekrar hükmen mağlubiyet alırsa süresiz olarak liglerden ve turnuvalardan ihraç edilir..

Önemli ve geçerli mazereti olan oyuncular için lig direktörü ve/veya komite kararı uygulanır.

Puan sıralamasında hangi sırada olursa olsun tüm oyuncuların, tüm lig maçlarını tamamlamaları gerekmektedir. ÖNEMLİ ve GEÇERLİ mazereti olmadığı halde maçlarını tamamlamayan oyuncu Sportmen Olmayan oyuncu olarak değerlendirilir.

5-PUANLAMA  VE TAMAMLANMAYAN MAÇLAR:

Grup sıralaması yapılırken Galibiyetlere 2(iki) , Mağlubiyetlere 1 (bir)puan verilir.. Hükmen Galibiyetlerde yine 2(iki) puan uygulanır. Hükmen Mağlubiyetlere ise “0”(sıfır) puan verilir. Maçlarının % 50 sini tamamlamadan ligden ayrılan oyuncular tüm maçlardan hükmen mağlubiyet almış sayılacaklardır. Maçlarının %50 sini ve/veya daha fazlasını tamamlayıp geri kalan maçlarını tamamlamayan oyuncuların yaptıkları maçların neticeleri kabul edilecek yapmadıkları maçlarda hükmen mağlup ilan edileceklerdir.

HÜKMEN MAGLUBİYET ALARAK SEZONU TAMAMLAYAN OYUNCULAR PLAYOFFA KALSA DAHİ OYNAMAKTAN MEN EDİLİR.

6-LİG MAÇLARININ YAPILABİLECEĞİ YERLER:

Tüm maçların lig toplantıları esnasında yapılması beklenmektedir.     İki oyuncunun da kabul etmesi halinde maçlar lig toplantısı harici günlerde ve/veya internet ortamında da yapılabilir. Ancak, Lig Direktörü ve/veya Komite gerek görürse iki oyuncu kabul etse dahi her hangi bir sebep göstermeksizin maçın toplantı haricinde ve/veya internet ortamında yapılmasını engelleyebilir. Internet ortamında ya da toplantı harici günlerde oyuncuların kendi aralarında maçlarını yapmaları durumlarda maça başlamadan Lig Direktörünü bilgilendirmeleri gerekmektedir. Direktör gerek görürse gözlemci atayabilir ya da maçı yaptırmayabilir.

Bir oyuncunun Internet üzerinden maç yapma zorunluluğu var ise, Komite tarafından bu zorunluluk kabul gördüğü hallerde maçlarını İnternet üzerinden yapmak isteyen oyuncu lig toplantısının olduğu tarihlerde internet bağlantısını sağlamış olarak bekleyecektir.  Lig Direktörü toplantı esnasında müsait oyunculara Bilgisayar ve Internet Bağlantısı sağlayarak uzaktaki oyuncu ile maç yapılmasını sağlayacaktır. Internet üzerinden yapılacak maçlarda süre sınırlaması yapılacak maçlar kayıt altına alınarak analiz edilecektir.  Yapılan analiz sonucunda bir oyuncunun bilgisayar programından faydalandığı fark edilirse o oyuncu  Türkiye Tavla Liglerinden ve Turnuvalarından ihraç edilir. Bir oyuncu sezon içerisinde sadece iki maçını internet üzerinden oynayabilir. Internet üzerinden maç yapma talebi geldiğinde tek yetkili o bölgenin lig direktöründedir. Lig Direktörü hiçbir açıklama yapmasına gerek olmadan istediği kararı alabilir.  Playoff maçlarının Internet üzerinden yapılmasına izin verilmez.

7–MAÇ  SAYILARI/SÜRE:

Tüm maçların turnuva saati eşliğinde yapılması zorunludur.

11 Sayılık Maçlar da toplam 15dakika+hamle başına 12 saniye,   9 sayılık maçlarda toplam 12 dk+hamle başına 12saniye süre verilecektir.

Lig ve playoff maçlarının 11 yada 9 sayı üzerinden oynanacağı direktör tarafından belirlenerek duyurulacaktır.

8-  SEZON ŞAMPİYONUNUN BELİRLENMESİ:

Gruplarında ilk 4 e giren oyuncular sezon şampiyonluğu için Playoff maçlarına çıkacaktır. Direktör 2.haftada bu konuda duyuru yaparak bazı gruplarda ilk 5 oyuncunun playoffa katılacağını anons edebilir. Playoff karşılaşmalarında “3 mağlubiyet almayan elenmez” sistemi uygulanacaktır.  Playoff karşılaşmalarına grup birincileri ve grup ikincileri  “0” (sıfır) mağlubiyet, grup üçüncüleri ve dördüncüleri  “1”(bir) mağlubiyet grup beşincileri “2”(iki) mağlubiyet ile başlayacaktır. FT SİSTEM de gerçekleştirilecek olan Playoff karşılaşmalarında tüm oyuncular aynı torbada olacak şekilde yazılım tarafından eşleştirilir. Aynı grupta mücadele ederek Playoff a çıkan oyuncuların tekrar karşılaşmaları mümkündür.Playoff Karşılaşmaları sonucunda elenmeden son ikiye kalan oyuncular sezonun Şampiyonluğu için mücadele edecektir. Playoff karşılaşmalarında geriye sadece üç oyuncu kalır ve üç oyuncunun da mağlubiyet ve bye sayıları eşit olursa bye uygulaması yapılmaz. 3 oyuncu birbirleriyle 7 sayılık maç yaparlar. İki galibiyet alan şampiyon olur.  Üçlü maçlarda averaja bakılmaz.  Eşitlik anında 3 sayılık tekrar maç yapılır. Eşitlik anında 1 sayılık maç yapılır. Eşitlik bozulana kadar devam edilir.

9- LİGLERDEKİ MAÇ SAYILARI:Grup Maçları; 11(ONBİR), Playoff Maçları 9(dokuz) Sayı

10-LİG SIRALAMASI AVERAJ SİSTEMİ

Hükmen mağlubiyet alan oyuncu, averaj hesaplamaları yapılırken, aynı puana sahip diğer oyunculara göre en kötü averaja sahip olarak değerlendirilecektir.

11a)İKİLİ AVERAJ: İki oyuncu aynı puanla ligi tamamladığında ikili averaj dikkate alınacak, iki oyuncunun aralarında yapılan maçta galip gelmiş olan oyuncu rakibine ikili averajda üstünlük sağlayarak, üst sıraya çıkacaktır.

11b) ÇOKLU AVERAJ: Üç ve daha fazla sayıda oyuncu aynı puanla ligi tamamladığında sadece kendi aralarında yaptıkları maçların sonuçları dikkate alınarak sıralama oluşturulur. En iyi puan ve skor averajına göre sıralama belirlenecektir. Burada da  eşitlik var ise ALINAN TOPLAM SAYI sıralamasına göre sıralama yapılacaktır. Tüm verilerde eşitlik var ise en son genel averaja bakılacaktır.

11c) Averaj kuralları son hafta tüm maçlar tamamlandıktan sonra sırayla uygulanacaktır. Lig süresince sıralama ALINAN sayı averajına göre belirlenecektir.


Yazının yazdırıldığı adres İstavder: http://www.istavder.com

Yazının adresi: http://www.istavder.com/2013/01/turkiye-tavla-ligi-kurallari/

Bu yazıdaki adresler:

[1] Görsel: http://www.istavder.com/tr/wordpress/wp-content/uploads/dice7.jpg

[2] http://www.tavla.org.tr/ligler.php?il=1: http://www.tavla.org.tr/ligler.php?il=1

[3] www.tavla.org.tr: http://www.tavla.org.tr/

[4] niyazi@istavder.com: mailto:niyazi@istavder.com

Telif Hakkı: © 2009 İstavder. Tüm hakları saklıdır. Bu site Wordpress Altyapısını Kullanmaktadır.